A Tavares jelentés EP vitáját egykedvűen néztem a tévében a minap. Az egyre kevésbé szeretett mutyikirály, Bankisztán tejhatalmú ura magyarázza a megmagyarázhatatlant. 

Nem tompítja egykedvűségemet az sem, hogy az ellene felhozott, zömében megalapozott vádak, nem a nyugat demokráciaféltésének a bizonyítékai, hanem - ahogy a Fidesz mondja - azon üzleti érdekköröknek a bosszúja, melyeknek jelentős érdeksérelmei voltak az elmúlt három évben. Csak a hülyék és az idióták hiszik el, hogy ebben a szanaszét bomló, bűzös Európában, bárkit is érdekel a magyar demokrácia állapota.

Már majdnem lezáródott a szemem, amikor a szinkrontolmács bejelentette minden idők sokak szerint legtehetségesebb magyar pénzügyminiszterét, Bokros Lajost. Ez az ember, már nem igazán tudja átlépni az ingerküszöbömet, most viszont elérkezettnek látta az időt, hogy ezt megtegye.

125px-B_lajos 1.JPG

Mikor elkezdte a mondandóját, még a felszólalása elején, nagyon határozottan kihangsúlyozta, hogy ő, azaz Bokros Lajos, jobboldali. Mi több, a gazdaságpolitika, amit miniszterként nagyon következetesen végigvitt, erősen jobboldali, Thatcher-i gazdaságpolitika volt. Lajos! A nagy lófaszt! 

Egyrészt egy volt kommunista állampárt utódpártjának a kormányában vállaltál tisztséget. Másrészt a szétlopott, bagóért eladott, elherdált állami vagyon ellenértékét a kasszádban tudva, megszorító intézkedéseket hoztál, és kidolgoztad a  kötelező magánnyugdíjpénztárak rendszerét, mely tekintélyes lyukat ütött az amúgy sem rózsás helyzetű állami költségvetésbe. Nyilvánvalóan az akkori, manyup szolgáltatást indító nyugati társaságok vezetői közt sok sok barátra tettél szert. Azon sem csodálkoznék, ha a mai barátaid, támogatóid,és a régi jó ismerősök közt lenne némi átfedés. Szövetséged a magyar néppel éppen annyira fiktív, küldetéstudatod pedig éppúgy önámítás, mint Orbáné. Csak vele ellentétben neked bázisod sincs. Nincs abrosz, melyet kotnyeles macskaként magadra ránthatnál,ellentétben Magyarország főkandúrjával. A jobboldaliság a haza következetes védelmét, érdekeinek képviseletét is jelenti, te viszont ennek semmilyen tünetét sem produkálod, az esetleges hőemelkedésen kívül.

Magyarországon nem létezik jobboldal. Nincs a hangzatos frázisokon túlmutató jobboldali erő, mert jobboldal sincs. Ha nincs víz, nincs limonádé. Ilyen egyszerű a képlet. Márpedig ha ez így van, akkor egyvalamit biztosan kijelentetünk: Jobboldali Bokros Lajos sem létezik, ahogy európai demokráciaféltés sem. Érdekek léteznek. Az érdek-tektonikai ütközetek pedig kisebb rengéseket generálnak, melyből most láthattunk egy szemérmes másfél órát. Győztesek  biztosan nem lehetünk, és ahogy jobboldali Bokros, úgy magyar csoda sem létezik! 

Címkék: manyup Orbán Bokros Lajos Unió Jobboldal Demokráciaféltés Érdekharc

A bejegyzés trackback címe:

https://cavalcanti.blog.hu/api/trackback/id/tr285391835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása